donderdag 11 april 2013

17.000 Condooms verbeelden Paus Benedictus XVI


                  
De Amerikaanse kunstenares Niki Johnson heeft de afgelopen dagen wereldwijd veel aandacht gekregen omdat zij misschien wel het meest controversiële portret heeft gemaakt van Benedictus XVI, de paus die een maand geleden afscheid nam.

Het kunstwerk bestaat uit 17.000 opengevouwen en op doek vastgenaaide gekleurde condooms. Johnson heeft 270 uur aan het portret gewerkt en gaf het de titel 'Eggs Benedict' mee. De komende maanden is het kunstwerk te zien tijdens diverse exposities in de Verenigde Staten.

De kunstenares kwam op het idee toen ze enkele jaren geleden paus Benedictus XVI hoorde zeggen dat de kerk het gebruik van condooms nog altijd niet goed keurt. De paus zei tijdens een bezoek aan Afrika zelfs dat het gebruik van condooms ziekten waar onder aids in de hand werkt.

"Condooms zijn niet de oplossing voor het aids-probleem in Afrika", aldus de paus toen. De controversiële uitspraken inspireerden Johnson om het portret te maken en ze hoopt dat haar kunstwerk de maatschappelijke discussie over condoomgebruik levendig houdt.

bron: GaySite.nl