donderdag 21 maart 2013

Van der Laan moet Poetin aanspreken op Anti-Homowet


De fracties van D66, GroenLinks, Red Amsterdam en de SP doen gezamenlijk een oproep aan burgemeester Eberhard van der Laan om de Russische president Vladimir Poetin aan te spreken op de anti-homowet die van kracht is in zijn land. Dat laten de partijen weten middels een persbericht.

Onlangs heeft het Russische parlement de wet aangenomen die propaganda van homoseksualiteit strafbaar stelt. "Poetin leidt een regime dat weinig respect heeft voor de rechten van de mens. Als vrije stad moeten we dat aan de orde stellen", vindt fractievoorzitter Jan Paternotte van de Amsterdamse D66-partij.

Naar aanleiding van vragen die meerdere partijen inmiddels hebben gesteld, heeft het stadsbestuur van Amsterdam woensdag laten weten dat tijdens het bezoek van de Russische president de regenboogvlag zal worden gehesen op het stadhuis.

Laurens Ivens, fractievoorzitter van de SP, vindt dat niet genoeg. "In een echte democratie hoort er ruimte te zijn voor kritiek en komen twee- derangsburgers niet voor. Het zou goed zijn als onze burgemeester Poetin daar op wijst".

bron: Parool.nl