woensdag 20 maart 2013

Kans op doorstart van de Gay Krant


Er is kans op een doorstart van de Gay Krant in Best. Dat geldt voor zowel de papieren krant als de gelijknamige website.

Ook voor andere activiteiten van de faillliet verklaarde bedrijven van Henk Krol, zoals een webwinkel in pornofilms en homo-erotische artikelen, hebben externe partijen belangstelling getoond.

Dat zegt Loes Glaudemans namens curator Louis Deterink van het gelijknamig Eindhovense advocatenkantoor. De 9 personeelsleden is welis- waar ontslag aangezegd, maar zij blijven voorlopig gewoon aan het werk.

Henk Krol, tegenwoordig fractievoorzitter van de partij 50Plus in de Tweede Kamer, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de totale bedrijfsschuld, die circa een half miljoen euro bedraagt. Schuldeisers zijn onder meer de Belastingdienst, uitkeringsinstelling UWV, drukkerijen en leveranciers.

Naast de Gay Krant zijn dinsdag ook beheersmaatschappij BPG (Best Publishing Group) en webwinkel GayTel failliet verklaard. Krol, die bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven als enig bestuurder van beide bedrijven, heeft zelf de faillissementen aangevraagd.

"Bestuurders kunnen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, maar het is te vroeg om daar nu al uitspraken over te doen", zegt Glaudemans.

bron: Eindhovens Dagblad 
   
  
Mogelijk doorstart Gay Krant. Verschillende partijen hebben interesse !!

De kans is groot dat er een doorstart komt voor de Gay Krant. Dat meldt de curator woensdag. Ze wacht op biedingen van een aantal partijen. Het zou gaan om maximaal tien geïnteresseerden.

Negen medewerkers van de Gay Krant zijn momenteel nog aan het werk met het oog op de mogelijke doorstart.

Faillissement
Naast de Gay Krant geldt de mogelijke doorstart voor de bedrijven Best Publishing Group en webwinkel Gay Tel. Voor deze bedrijven is door eigenaar en 50Plus-voorzitter Henk Krol dinsdag faillissement aangevraagd.

De krant kampt met een belastingschuld van 150.000 euro door financieel wanbeleid van een medewerker. Ook de economische tijden zitten de krant niet mee. Vorige week ging de Gay Krant ten onder.

bron: Omroep Brabant