zaterdag 23 maart 2013

Shocked door Shocked


De Amerikaanse folkzangeres Michelle Shocked zorgde deze week voor een massale leegloop tijdens haar concert in San Francisco nadat ze een anti-homotirade begon.

De wedergeboren christelijke Shocked vertelde haar publiek dat ze 'flikkers haat' en dat het open huwelijk 'het einde van de wereld zou bren- gen'. Volgens Matt Penfield, die aanwezig was bij het optreden, begon de 51-jarige zangeres een 'complete haatspeech' en verafschuwde ze haar publiek. Ze eindigde met de zin: "Jullie kunnen op Twitter gaan en zeggen: 'Michelle zegt dat god flikkers haat'."

Iemand uit het publiek tweette: "Wow, ze heeft een enorme haat en zegt het zelf op het podium. Het was ongelofelijk. We moesten wel weg- gaan. Ik ben zo teleurgesteld". Shocked tweette: "Waarheid leidt tot pijnlijke confrontaties #sharpnotshocked".

Yoshi's, het podium waar Michelle Shocked optrad, liet weten dat ze het soort schijnheiligheid en haat dat die avond werd vertoond niet zal tolereren en dat Shocked nooit meer welkom is. Ook andere podia waar concerten van de zangeres gepland stonden hebben haar afgebeld.

bronnen: GayKrant.nl / YouTube


België - De Standaard | Homofobe uitspraken breken zangeres Michelle Shocked zuur op

De Amerikaanse singer-songwriter Michelle Shocked ontstak dit weekend tijdens een concert een homofobe tirade. Dat bleef niet zonder gevolgen. Alle concerten van haar Amerikaanse tournee werden intussen gecanceld, meldt Huffington Post. Ook een deze zomer gepland concert in Brugge is door de organisator geschrapt.
             
Shocked, bij ons vooral bekend van het hitje 'Anchorage' uit 1988, stond in de jaren negentig bekend als biseksueel. Maar sinds ze zich tot 'born again Christian' bekeerde, deed ze af en toe uitspraken tegen homoseksualiteit.

Zondag maakte ze het in San Francisco wel erg bont. "Wanneer ze Proposition 8 tegenhouden en priesters onder schot gaan dwingen om homo's te huwen, wordt dat de ineenstorting van de beschaving en zal Jezus terugkomen", zei ze volgens de lokale pers. Sommige toeschouwers ver- lieten boos de zaal, anderen jouwden Shocked uit en vroegen waarom ze dat zei. "Vertel de mensen maar dat Michelle Shocked heeft gezegd dat God flikkers haat", antwoordde ze.

Die uitspraken bleven echter niet zonder gevolgen. Een na een schrapten de concertorganisatoren de nog geplande optredens van Shocked. Uit- eindelijk werd de rest van haar Amerikaanse tournee volledig gecanceld, elf concerten in totaal.

Online werd ook een petitie gelanceerd om de deze zomer in Europa geplande concerten te schrappen.

UPDATE  →  Tijdens die Europese tournee zou Michelle Shocked ook naar ons land komen. Op 3 augustus zou ze op de affiche van het 'Klinkers Festival' in Brugge staan. Maar organisator Patrick Keersebilck heeft ervoor gekozen het optreden te annuleren.

"Het was inderdaad aanvankelijk de bedoeling dat Shocked tijdens Klinkers zou optreden, maar om evidente redenen hebben we dit concert on- middellijk gecanceld nadat we het nieuws vernamen nav die uitspraak", zegt Keersebilck.

bronnen: De Standaard / Huffington Post