zondag 17 maart 2013

Soatests.nl | Op SOA's testen kan ook thuis !!


'Waarom zou ik ?! Ik heb nergens last van', 'Dan moet ik zeker m'n broek laten zakken voor een complete vreemde ?!', 'En wat nou als ik een bekende tegenkom ?!': de stap om zomaar een afspraak te maken bij de huisarts of polikliniek voor een soatest blijkt voor velen toch een brug te ver. Soms uit angst of privacyredenen, soms uit tijdgebrek, maar vaak ook uit onwetendheid. Veel soa's laten zich namelijk niet zien in de vorm van directe klachten. Voor iedereen die om welke reden dan ook moeite heeft om naar een arts te stappen, is er een snel, eenvoudig en betrouwbaar alternatief. Soatests waarmee je in alle privacy kunt uitvinden of je iets hebt opgelopen. De tests zijn verkrijgbaar in de 'smaken' chlamydia, syfilis, gonorroe, hepatitis b en herpes. Gay.nl nam de proef op de som en plaatste een bestelling bij:  Soatests.nl

Waarom zou ik überhaupt zo'n test bestellen ?!
Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn al over te dragen bij de lichtste vorm van seksueel contact (er hoeft dus niet eens sprake te zijn van sperma of penetratie). Wanneer deze soa's de ruimte krijgen in het lichaam kunnen ze op de lange termijn hinderlijke kwalen met ernstige ge- volgen veroorzaken. Soa's gaan nooit vanzelf over, maar de meesten zijn wel redelijk eenvoudig te genezen met de juiste medicatie.

Testen op chlamydia, syfilis, gonorroe, herpes en hepatitis b kun je eenvoudig thuis. Het scheelt een moeizame rit naar de dokter, je kunt de tests in alle privacy uitvoeren en je hebt direct het resultaat. Let op: een soa is pas meetbaar na 3 weken. De tests meten de antilichamen van de bacteriën in het bloed of via een swab (uitstrijkje) van de besmetting. Het is aan te raden om de test na 3 maanden te herhalen in verband met de incubatietijd (tijd van waarneming van de antilichamen).

Is het wel veilig als er geen arts bij komt kijken ?!
Als je al klachten ervaart, raden we je aan om direct naar een arts te stappen voor een deskundig advies. De zelftesten van Soatests.nl zijn vooral handig wanneer er in principe niets aan de hand is, maar je gewoon zeker wilt zijn van je zaak. Op alle producten van Soatests.nl zijn de CE/TUV/SGS keurmerken van toepassing; dat betekent dat ze allemaal zijn goedgekeurd voor verkoop op de Europese markt. Tevens worden op alle producten uitvoerige controles uitgevoerd voordat deze worden verzonden.

Hoe werkt de test eigenlijk ?!
Wij bestelden het Soa Test Pakket Compleet, dat bestaat uit een vijftal testen. Je ontvangt je bestelling in een anonieme verpakking, die op geen enkele wijze iets weggeeft over de aard van de inhoud. Je ontvangt een pakketje thuis met daarin een aantal duidelijk gelabelde produc- ten en een uitgebreide, kraakheldere bijsluiter. Het is wel van het uiterste belang om de aanwijzingen in deze bijsluiter secuur op te volgen om een foutief negatieve of foutief positieve uitslag te voorkomen.

Twee van de testen (chlamydia en gonorroe) maken gebruik van een afname d.m.v. een wattenstaaf die je een klein stukje in je plasbuis moet drukken (ach, je mag het tenminste zelf doen). Dit uitstrijkje los je op in een combinatie van vloeistoffen, waarvan je vervolgens enkele druppels plaatst op de bijgeleverde cassette. De uitslag is vervolgens binnen een kwartier afleesbaar. De andere drie testen – syfilis, herpes en hepatitis b – worden uitgevoerd met behulp van een bloedtest. Met een bijgeleverd prikkertje druk je een minuscuul gaatje in de zijkant van je vinger (voel je oprecht niets van) en vervolgens laat je twee druppels bloed op de bijgeleverde testcassette vallen. Ten slotte druppel je hier de bijgeleverde buffervloeistof overheen en binnen 5 minuten weet je of er een besmetting aanwezig is.

Mocht de uitslag positief zijn, zorg dan dat je direct een afspraak maakt bij je huisarts om vervolgstappen te ondernemen. Daar zal je nogmaals getest worden en vervolgens bij een positieve uitslag de juiste medicijnen ontvangen. Mocht je twijfels hebben bij het uitvoeren van de tests, neem dan contact op met Soatests.nl. Zij zullen je voorzien van begeleiding op maat via telefoon, e-mail of een persoonlijke chat.

Wat hangt er voor prijskaartje aan die tests ?!
De producten van Soatests.nl zijn verkrijgbaar tegen zeer vriendelijke tarieven. Aangeraden wordt om gebruik te maken van het totaalpakket, aangezien een infectie met één soa ook het risico op andere aandoeningen vergroot. Zo kun je in één keer alledrie de soa's uitsluiten. Het Soa Test Pakket (chlamydia, syfilis, gonorroe) is te bestellen voor € 39,95. Er is tevens een duo-versie beschikbaar voor jou en je wederhelft voor € 72,50. Het Soa Test Pakket Compleet (alle vijf de testen) is te bestellen voor € 64,95. Betalen kan via Paypal, iDeal, Visa/Mastercard, maar ook via uitgestelde betaling of zelfs in termijnen.

Tot slot, een aantal belangrijke adviezen bij het gebruik van een zelftest:
  1. Als je al klachten ervaart, kies dan niet voor een zelftest, maar maak direct een afspraak met je (huis)arts.
  2. Lees de bijsluiter heel nauwkeurig en volg de stappen precies op. Neem bij twijfel contact op met de helpdesk van Soatests.nl.
  3. Wacht minimaal drie weken met testen vanaf het moment dat er voor het laatst risico is geweest op een soa, dit in verband met de incubatietijd.
  4. Kies een goed moment voor de test. Als deze een positieve uitslag heeft, is het belangrijk iemand in de buurt te hebben voor steun en advies. Veel belangrijke instanties zijn in het weekend gesloten. Daarom is het weekend niet zo'n geschikt moment voor een zelftest.
bronnen: Gay.nl / Soatests.nl


Vrij Veilig en voorkom SOA's. Gebruik een condoom. Wellicht scheelt dat een test. Eenvoudig en discreet te bestellen bij:  Condoom Anoniem