dinsdag 19 maart 2013

Moslimkind bij Homostel ... in Goirle komt het niet voor !!


Een kind van Turkse of Marokkaanse ouders bij homoseksuele pleegouders ?! Bij Kompaan en de Bocht in Goirle is het praktisch on- denkbaar. "Het is nog nooit voorgekomen", zegt sectormanager Kees van den Broek.

"De kwestie van de Turkse jongen Yunus is voor alle partijen rampzalig", stelt Van den Broek dinsdag in het Brabants Dagblad.

Kompaan en de Bocht heeft ruime ervaring met moslimpleegzorg. De organisatie werft sinds tien jaar via onder meer moskeeën en beschikt over een bestand van zo'n dertig Turkse en Marokkaanse pleeggezinnen.

"Voorop staat een goede en veilige omgeving", zegt Van den Broek. "Maar we vinden het ook belangrijk dat het gezin zo veel mogelijk aansluit bij de leefwereld en cultuur van het kind. Omdat de biologische ouders altijd een rol blijven spelen, zoeken we met hen naar draagvlak over het type pleeggezin".

Homostellen zijn voor Kompaan en de Bocht even waardevol als pleegouders. "Het kan in de toekomst gebeuren dat een moslimkind bij zo'n paar terecht komt, mits de biologische ouders ermee instemmen. Er zijn overigens ook Nederlandse ouders die hun kind liever bij een klassiek gezin plaatsen".

bron: Brabants Dagblad