dinsdag 26 maart 2024

Man voor 1½ ton opgelicht door mannen die hij kent van Gay-chatsite Bullchat


Een man van nu 75 jaar uit Vught is tussen 2020 en 2022 bijna 'anderhalve ton kwijtgeraakt' aan twee mannen die hij leerde kennen via de Gay Chatsite 'Bullchat'. Hij wil zijn geld terug, maar de twee verdachten – beide uit Arnhem – hielden dinsdag voor Rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch bij hoog en laag vol dat zij het geld gewoon hebben gekregen

De Vughtenaar is niet alleen op leeftijd, maar ook verstandelijk beperkt. Sinds het overlijden van zijn moeder woont hij alleen. Op de Gay Chatsite 'Bullchat' zocht hij contact met mannen en zo kwam hij beide Arnhemmers tegen in verschillende periodes in Corona-tijd in 2021.

En vanaf dan lopen ook de verhalen uiteen. Beide mannen houden vol dat 'de Vughtenaar' best wilde betalen voor hun vriendschap ‼  Maar, justitie gelooft daar niets van. Met valse namen en leeftijden en mooie praatjes zouden de twee – die elkaar overigens niet zeggen te kennen  de oudere man bijna anderhalve ton hebben afgetroggeld. En ondanks mooie beloften werd er nooit een cent terugbetaald.

De uitspraak in deze zaak is op 09 april 2024 

Lees verder op de website van OmroepBrabant.nl:  "Man (75) via Homo-chatsite voor 150.000 euro opgelicht" ‼

Update:  

bronnen: OmroepBrabant.nl / Facebook.com – OmroepBrabant.nl