donderdag 15 februari 2024

COC Gorinchem – Jongeren stelen Regenboogvlag | Ik zag de haat in hun ogen


Een groep jongeren heeft donderdagmiddag twee vrijwilligers bij het "COC in Gorinchem" uitgescholden en bedreigd. Daarna gingen zij er met de Regenboogvlag vandoor. Het COC gaat aangifte doen van discriminatie en bedreiging ‼

Al aan het begin van de middag viel een groep jongeren vrijwilligers lastig vertelt Maarten Venhovens, voorzitter van het COC Gorinchem. Ook de vrijwilliger van de speelgoedbank, gevestigd in hetzelfde gebouw als het COC, werd bedreigd en uitgescholden voor 'vieze pot'.

  Maarten kreeg zelf ook 'anti-Homoleuzen' over zich heen en werd geïntimideerd. Vervolgens probeerden de jongeren de Regenboogvlag te stelen, maar dat mislukte in eerste instantie en ze dropen af.

Twee uur later waren de jongeren terug en voordat Maarten er erg in had gingen ze er dit keer wel met 'de Regenboogvlag en stok' vandoor, vertelt hij. De vlaggenstok vonden ze iets verderop terug.

Lees verder op de website van Rijnmond.nl:  Jongeren stelen Regenboogvlag bij COC Gorinchem | "Ik zag de haat in hun ogen" ‼

Zie ook: