donderdag 26 oktober 2023

Tweede Kamer-verkiezingen | "COC's Verkiezingsdebat op vrijdag 27 oktober"

Op vrijdagavond 27 oktober gaan de landelijke politieke kopstukken in debat bij COC's Regenboog Verkiezingsdebat 2023. De politici debatteren in aanloop naar de "Tweede Kamer-verkiezingen" van 22 november over actuele LHBTIQ+-onderwerpen. Het debat in de zaal is uitverkocht, maar je kunt nog wel thuis online meekijken ‼

Er waait een gure wind richting de Regenbooggemeenschap. De toon op de sociale media wordt harder. Er wordt steeds meer geweld gemeld, Drag Queens aangevallen, Regenboogvlaggen worden weggerukt en als je hand in hand loopt, heb je kans op "nare reacties" ‼  Nederland bungelt tegen- woordig op de 14e plek in Europa van landen waar LHBTIQ+–mensenrechten goed geregeld zijn. En als je bijvoorbeeld Zwart bent en Transgender, of Bi+ en vluchteling, dan krijg je het vaak nog zwaarder te verduren. 

Wat gaan de "Haagse Politici" daaraan doen ?!  Gaan ze zorgen voor scholen waar iedereen zichzelf kan zijn ?!  Komt er een verbod op pogingen om de Seksuele OriĆ«ntatie of Genderidentiteit van mensen te veranderen ?!  Wat doen ze voor LHBTIQ+-asielzoekers ?!

Lees verder op de website van COC.nl:  "COC's Verkiezingsdebat op vrijdagavond 27 oktober" ‼


Update:  

bronnen: COC.nl / Facebook.com – COC.nl