woensdag 18 oktober 2023

India – LHBTI+ | Voor invoering Homohuwelijk in India is wetswijziging nodig



Het Hooggerechtshof in India weigert het huwelijk voor paren van gelijk geslacht te legaliseren, maar oordeelt dat het land de plicht heeft de relaties tussen mensen van gelijk geslacht te erkennen en hen te beschermen tegen discriminatie

De rechtbank behandelde "eenentwintig verzoekschriften" van paren en activisten van gelijk geslacht ‼  Zij vinden dat het tijd is voor "India" om de LHBTIQ+-gemeenschap als gelijkwaardige burgers te behandelen, zoals de grondwet voorschrijft. De indieners hadden betoogd dat het niet kunnen trouwen hun grondwettelijke rechten schond en hen tot 'tweederangsburgers' maakte.

De rechters van het Hooggerechtshof oordeelden dat de grondwet 'geen fundamenteel recht' om te trouwen garandeert. "Het ligt binnen het domein van het parlement en de staatswetgevers om de wet op het huwelijk vast te stellen", zei opperrechter van het Hooggerechtshof.
                      
                                
Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Voor invoering Homohuwelijk in India is wetswijziging nodig" ‼Indiase Hof weigert Homohuwelijk te legaliseren | "Taak van het parlement"  /  Hooggerechtshof | "Homo India mag niet trouwen"
Hooggerechtshof | Homohuwelijk niet mogelijk volgens Indiase wet   Hooggerechtshof India verwerpt legaliseren Homohuwelijk

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net / Facebook.com – OUT.tv