dinsdag 6 december 2022

Indonesië | In sommige provincies is Homoseks verboden, maar niet landelijk



Indonesië  →  Het Indonesische parlement heeft wetswijzigingen goedgekeurd die "seks buiten het huwelijk" strafbaar maakt  Ook wilden Islamitische groeperingen 'Homoseks illegaal maken'. In sommige provincies van Indonesië is Homoseksualiteit al strafbaar, maar een landelijk voorstel is uiteindelijk ingetrokken ‼

Dinsdag zijn wetswijzigingen goedgekeurd die seks buiten het huwelijk verbieden, waarvoor maximaal een jaar cel geldt. Op samenwonen zonder te zijn getrouwd ligt een straf van maximaal zes maanden ‼  De nieuwe wetgeving geldt voor Indonesische burgers, maar ook voor toeristen die in het land verblijven.

Homoseks
Islamitische groeperingen wilden ook Homoseks illegaal maken. Na een felle discussie tussen wetgevers werd dat voorstel uiteindelijk ingetrokken ‼ Sommigen zagen dit als een overwinning voor de LHBTIQ+-minderheid in het land.

Desondanks vrezen mensenrechtenorganisaties dat "het leven van LHBTIQ+'ers moeilijker zal worden" ‼  In sommige provincies is seks met iemand van hetzelfde geslacht al verboden. Zo werden vorige week twee mannelijke Indonesische militairen opgepakt omdat zij seks met elkaar hadden. Ze moeten voor zeven maanden de gevangenis in.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Seks buiten huwelijk strafbaar in Indonesië – Ook voor toeristen" ‼