zaterdag 10 september 2022

Amsterdam - MVS Gaystation - Video's | Love Swim 2022 – Pride Closing Party @ Dam Square – Tentoonstelling 'House Of Hiv' – Homomonument → 35 Jaar !!



Amsterdam – MVS Gaystation – Video 1  →  Impressie van de van "Love Swim", zwemmen in de Amstel. Pride Ambassadeur "Thorn de Vries" opent de 6e editie. We spreken met de tri-atleten, waterpoloërs en (buiten)zwemmers.

Video 2  →  Op 5 augustus 2022, heeft diva Mayday de Frans Banninck Cocq-penning ontvangen uit handen van burgemeester Femke Halsema. We zoeken Mayday op backstage tijdens 't Pride slotfeest op de Dam en feliciteren haar. En als we er dan toch zijn waarom niet alle sterren even inter– viewen zoals we al die jaren eerder dat deden. Dank aan "Koos" en "Charles" voor de beelden van de optredens ‼  Met onder andere Envy Peru, Tara MCDonald, April Darby, Ravi, Paul Morris, Darling Peter en Faye Ferry.
                                       
        
                                   
Video 3  →  Op 19 augustus werd de tentoonstelling "House of Hiv" geopend door 'Dolly Bellefleur' in gebouw Tetterode ‼  MVS verslaggever "Micha" bezoekt de tentoonstelling en spreekt met de Hiv community over 40 jaar Hiv in Amsterdam.

Video 4  →  Op 5 september bestond 't Homomonument 35 jaar. Dat is gevierd met nieuw evenement: "Vier het Leven", bedacht door LHBTIQ+'ers die een dierbare verloren in "Corona / Lockdown" tijd ‼  Op het Homomonument konden zij hen herdenken met vrienden en familie. We spreken met Homomonument initiatiefnemer Bob van Schijndel, de ontwerper Karin Daan, vele fans en vrijwilligers van het Homomonument en "Vier het Leven".

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: MVS.nl → MVS Gaystation / YouTube.com