maandag 18 juli 2022

Een brug vernoemd naar Aids-onderzoeker en MH17-slachtoffer 'Joep Lange' ‼



Amsterdam – Brug    De brug aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid over het Zuider Amstelkanaal, heet sinds vandaag de Joep Langebrug. Deze brug is vernoemd naar de Amsterdamse wetenschapper Joep Lange, een van de slachtoffers van MH17. Samen met zijn vrouw Jacqueline van Tongeren kwam hij om tijdens de vliegramp in juli 2014 ‼

Joep Lange was verbonden aan het Amsterdam UMC en werkte als 'Aids-onderzoeker'. De wetenschapper was internationaal gerenommeerd om zijn toonaangevende onderzoeken naar 'Hiv' en 'Aids'. Daarnaast zette de wetenschapper zich ook in voor tropische geneeskunde en betaalbare gezond- heidszorg in ontwikkelingslanden. 

Tijdens de onthulling waren meerdere nabestaanden, buurtbewoners en oud-collega's aanwezig ‼  Wethouder 'Shula Rijxman' (Zorg) hield voor deze gelegenheid een toespraak. Zij sprak over "een gebaar met eeuwigheidswaarde, zodat wij Joep Lange nooit vergeten".

Het initiatief van de Joep Langebrug kwam op verzoek van buurtbewoners. Ook is de plek niet geheel toevallig; de wetenschapper woonde vlakbij de brug in de Beethovenstraat.

Zie ook:
Brug vernoemd naar omgekomen Aids-onderzoeker Joep Lange   Brug vernoemd naar onderzoeker / MH17-slachtoffer Joep Lange 

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com - GayNews.nl