maandag 13 juni 2022

USA – Coeur d'Alene | Rechts-Extremisten wilden 'Pride-evenement' verstoren



Amerika    In de plaats Coeur d'Alene in de Amerikaanse staat 'Idaho' zijn 31 Rechts-Extremisten opgepakt. Ze zouden van plan zijn geweest het Pride-evenement in de stad te verstoren ‼

De mannen droegen beschermende kleding en bivakmutsen. Ze hadden schilden en een rookgranaat bij zich.

De politie vond de mannen in een 'verhuiswagen', die kon worden aangehouden na een tip, van een getuige die de mannen had zien instappen op een parkeerplaats van een hotel.
                               
        
                                       
"Volgens de tipgever leek het alsof een klein leger in het voertuig was geklommen", zei politiechef Lee White van Coeur d'Alene.

De aangehouden mannen droegen allemaal dezelfde kleding met het logo van Patriot Front, een Amerikaanse Rechts-Extremistische groep.

Volgens de politie waren ze van plan om te komen rellen op verschillende plaatsen in de stad tijdens het Pride-evenement ‼  Dat zou blijken uit documenten die in de vrachtwagen werden gevonden.
                                       
        
                               
De mannen komen uit elf verschillende staten, één van hen komt uit Idaho zelf. Het evenement Coeur d'Alene Pride In The Park ging door onder verscherpt toezicht.

Zie ook:Politie in VS arresteert 31 Rechts-Extremisten   Politie VS arresteert 31 Rechts-Extremisten die Pride-feest wilde aanvallen
   
bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facebook.com – RozeGolf.net