vrijdag 20 mei 2022

Alkmaar Pride → 21 t/m 29 Mei 2022 | Pride-thema: "Free To Be ... Equality" ‼



Alkmaar – Alkmaar Pride      'Alkmaar Pride' is er om de 'acceptatie en integratie' van Transgenders, Lesbisch-, Homo- en Biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken ‼

Na 2 jaar online de 'Alkmaar Pride' te hebben gevierd, mogen we dit jaar weer los. Op 28 mei 2022 vindt alweer voor de 13e keer de 'Alkmaarse Grachtenparade' plaats, met aansluitend feest op het Waagplein met veel nationale artiesten.

In deze tijd, waarin vrede, respect en gelijkheid in veel landen ver te zoeken zijn, blijkt het belang van een Pride in Alkmaar groot ‼
                                       
        
                                   
Dit jaar opent 'Astrid Oosenbrug', voorzitter van COC Nederland, op zaterdag 21 mei de Alkmaar Pride voor het Stadhuis in de Langestraat om 14.30 uur. De dag wordt afgesloten met een Foute Bingo in Aloha.

De opening is het startschot voor een hele week van activiteiten, variërend van een Karaoke-avond in Spotlight en 2 voorstellingen van de Karavaan in het Victorie park.

In samenwerking met Shopping Night zijn er op 28 mei veel kleurrijke activiteiten, acties en aanbiedingen in de Alkmaarse binnenstad.

Zie ook:
Alkmaar maakt zich op voor Prideweek | "Zaterdag 28 mei Grachtenparade"   Alkmaar Pride 2022 vanaf zaterdag 21 mei