zondag 19 september 2021

Jos Brink - Biografie | "De onthullende 'biografie' van alleskunner Jos Brink" ‼



30 september verschijnt bij uitgeverij Spectrum de "Biografie van Jos Brink" ‼  Jos Brink gold als een van 'de grootste bekendheden' van zijn generatie en speelde een grote rol in de Homo-emancipatie in Nederland ‼  De biografie wordt geschreven door journalist en presentator Tom van den Oetelaar.

Jos Brink kuste Koningin Juliana voor 't oog van TV-kijkend Nederland. Naar "Wedden dat …" ?! keken op het hoogtepunt 14 miljoen mensen ‼ Met zijn musicals en cabaret-voorstellingen trok hij volle zalen. Hij schreef, schilderde, preekte.
                               
        
                                                   
En hij maakte, voor die tijd ongebruikelijk, geen geheim van z'n relatie met "Frank Sanders". "Met Jos Brink. Vindt u mij een viespeuk ?!  Nee ?!  Dan is uw zoon het ook niet" ‼  Zo hielp hij een jonge Homo die moeite had Uit de Kast te komen; de ouders verbouwereerd achterlatend.

Deze biografie doet recht aan Brink's enorme betekenis voor de cultuur en voor de positie van Homo's, zonder blind te zijn voor de minder mooie kanten van een van Nederlands bekendste Televisiepersoonlijkheden.

Zie ook:

Update:

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl