dinsdag 31 augustus 2021

CORONA of COVID-19 | 'LHBTIQ+-jongeren' zwaarder getroffen door Corona ‼



Corona  –  Heel even leken de bovenmatig "versnelde versoepelingen" ons weer terug te brengen bij het 'oude normaal'. Vertrouwde ontmoetingsplekken voor de LHBTIQ+–gemeenschap openden hun deuren, we konden weer "fysiek samenkomen" en "restricties en maatregelen leken verleden tijd".  Hoewel we kunnen betwisten of het 'oude normaal' iets is waar we naar terug moeten willen, was het voor velen een verademing om weer samen te mogen zijn. Helaas bleek deze droom van korte duur ‼

Zoals verwacht door velen, gooide Corona, in combinatie met wanbeleid van de Nederlandse regering, wederom roet in het eten. De versoepe- lingen gingen te snel en we lijken vooralsnog niet af te zijn van de "Corona-maatregelen". Met oog op de terugkerende vakantiegangers en de scholen die weer zullen beginnen, incluis het hoger onderwijs, is het met geknepen billen afwachten wat er gaat gebeuren.
                                        
                                         
Dat deze 'fysieke ontmoetingsplekken' juist voor onze LHBTIQ+-gemeenschap van belang zijn, blijkt uit de gepeilde ervaringen ‼  Verschillende onderzoeken, zoals van Them en JustLike Us, over de wereld tonen aan dat risicogroepen en gemarginaliseerde groepen, waaronder de LHBTIQ+ gemeenschap, de klap van de Corona-crisis harder ervaren dan anderen.

Lees verder op de website van ExpresZo.nl:  "LHBTIQ+-jongeren zwaarder getroffen door Corona" ‼

Zie ook:
   Jongeren lijden zwaarder onder Corona-crisis dan een jaar geleden | "We zitten elkaar thuis in de weg" ‼  
   Corona-crisis in Nederland - Video | Pubers somber door lockdown: "Ik hoop dat ik weer de oude ik word"

bronnen: ExpresZo.nl / YouTube.com