woensdag 2 juni 2021

Dries Muus - De Afwijking | Taboe rond Homoseksualiteit in: De Voetbalwereld



Dries Muus - De Afwijking  –  Dries Muus is journalist en schrijver. Dries Muus schrijft over literatuur voor onder meer Vrij Nederland en De Correspondent en recenseert Nederlandse fictie voor Het Parool. In zijn debuutroman 'De Afwijking' bespreekt Dries Muus het thema 'Homoseksualiteit' in de voetballerij, een wereld van strikte Hetero-normen. 

De roman volgt het leven van de veertienjarige jongen "Matthias", wiens leven op zijn kop komt te staan nadat een kleedkamergerucht zich razend- snel verspreidt via social media, de tribunes en zijn school: hij heeft een stijve onder de douche gehad. Het is een boek over verboden gevoelens en vernietigende normen.

Luister HIER de uitzending van het VPRO-programma 'Nooit Meer Slapen' met Dries Muus ‼
                                                                    
                                               
Over Homofobie en social shaming in de voetbalwereld ‼  /  Recensie | "Dries Muus - De Afwijking" ‼  /  Dries Muus - De Afwijking ‼
Dries Muus – De Afwijking → LHBTIQ+fobie | "Door Homofobie verloor schrijver 'Dries Muus' – zelf Hetero – de lol in het Voetbal"
                                                     
                                          
Extra:
Eredivisie-speler weigert Uit de Kast te komen | "Het klopt dat ik Homo ben"   /   Leven als Homo in de prof voetbalwereld 
Acceptatie Homoseksualiteit in voetbalwereld  /  46% van Nederlandse voetballers | "Moeilijk om 'Uit de Kast' te komen"

bronnen: VPRO.nl / YouTube.com / Facebook.com – Dries Muus