woensdag 7 april 2021

Breda · Roze Zaterdag | "Alles 'Uit de Kast' voor Roze Zaterdag Breda in 2023"



Breda  –  In 2002 werd in Breda voor het laatst een Roze Zaterdag gehouden, maar nu ziet het er naar uit dat er over twee jaar weer zo'n evenement kan worden gehouden.

De gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders namelijk unaniem de opdracht gegeven om de organisatie achter de Roze Zaterdag zo- veel mogelijk te ondersteunen.

Verschillende LHBTIQ+-organisaties willen Roze Zaterdag in 2023 naar Breda halen. Goed plan, vinden alle fracties in de raad ‼  Het onder-streept volgens hen de waarde van de lokale slogan 'Breda brengt het samen'. Ook bevestigt het dat de gemeente 'open en inclusief' is: de Roze Zaterdag is 'een ideale manier om Breda als Regenbooggemeente te presenteren'.

PvdA-Wethouder 'Miriam Haagh' (Gezondheid, Wijkaanpak en Leren) zegt dat ze het mooi vindt dat de 'Regenboogpartners' het initiatief op de agenda hebben gezet: "We hebben een positieve grondhouding en gaan kijken wat er mogelijk is om van Roze Zaterdag iets moois te maken".

Zie ook:  COC Tilburg, Breda & Omgeving | "Breda – Roze Zaterdag 2023"  /  Alles Uit de Kast voor Roze Zaterdag Breda in 2023

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Goes | Initiatiefnemers Roze Zaterdag geven niet op → Hoop op gemeenteraad 

bronnen: PZC.nl / Twitter.com – Amanda Vos → BN·DeStem.nl