zaterdag 8 februari 2020

Daan Leguijt (20) uit Nijkerk wil graag ambassadeur van 'Youth Pride' worden

Nijkerk    De 20-jarige Daan Leguijt uit Nijkerk kwam vijf jaar geleden Uit de Kast. Hij ging op dat moment naar school in Barneveld, een plek waar Homoseksuelen niet altijd even makkelijk worden ontvangen.  Daan Leguijt ondervond het aan den lijve. Nu wil hij als genomineerde voor het ambassadeurschap van "Youth Pride" verandering teweegbrengen.

Toen 'Daan' ervoor uitkwam dat hij op jongens viel, merkte hij dat het lastig was erover te praten in Barneveld. Hij voelde de behoefte daar iets aan te veranderen en kwam via Instagram uit bij een jongen die zich als ambassadeur inzette voor "Youth Pride", de jongerenafdeling van LHBTIQ+-organisatie 'Pride Amsterdam' ‼  "Ik zag de dingen die hij deed en dacht: dat is zó gaaf. Hij zet zich in voor die organisatie en ik dacht: Dat zou ik ook willen", vertelde 'Daan' vrijdag in De Week van Gelderland.
                                                                            

                                              
Daan Leguijt ontdekte dat het ambassadeurschap van Youth Pride ieder jaar aan iemand anders wordt toebedeeld. Hij trok de stoute schoenen aan en besloot 'een e-mail' te schrijven naar de organisatie ‼  Die pikte hem er als één van de negen genomineerden uit. Inmiddels is de campagnetijd in volle gang en probeert Daan het ambassadeurschap te veroveren.

bronnen: OmroepGelderland.nl / YouTube.com / Twitter.com – OmroepGelderland.nl