dinsdag 8 december 2020

Vrijdag 11 december 2020 | Paarse Vrijdag voor het eerst ook op basisscholen



Paarse Vrijdag – 11 december 2020  →  'Paarse Vrijdag' vindt op 11 december 2020 voor het eerst ook plaats op basisscholen in heel Nederland.  'Paarse Vrijdag' is de dag waarop honderdduizenden scholieren en studenten paars dragen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent of op wie je verliefd wordt

Basisscholen in heel het land doen mee aan de eerste editie van 'Paarse Vrijdag' in 't primair onderwijs. Maar liefst 500 basisscholen bestelden de afgelopen weken een actiepakket bij COC Nederland, met daarin onder meer knutselspullen, paarse schminkstiften, posters met gedichten, een prentenboek, een boekenlijst en lesideeën om met het onderwerp aan de slag te gaan. Naar aanleiding van gedichten als Op Wie Ben Ik ?!  en een prentenboek Het Lammetje Dat Een Varken Is kunnen leerlingen en docenten met elkaar in gesprek over Seksuele Diversiteit ‼  De 500 actie– pakketten zijn inmiddels uitverkocht, maar basisscholen kunnen nog wel een digitaal pakket 'downloaden'.

Het hele onderwijsveld kleurt paars op 11 december, want naast duizend middelbare scholen en MBO's wordt dit jaar ook op Universiteiten en HBO's voor het eerst Paarse Vrijdag gevierd. COC Nederland en Student Pride NL sloegen daarvoor de handen ineen. Met een Paars Manifest vragen studenten aandacht voor zaken als veiligheid en zichtbaarheid van LHBTIQ+'ers in het hoger onderwijs.

Lees verder op de website van COC.nl:  "Paarse Vrijdag op 11 december voor het eerst ook op de basisschool" ‼

Zie ook:  

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC.nl