dinsdag 17 november 2020

Utrecht – Özge – Transgender | "Turkse Transvrouw doodgestoken in Utrecht"


Utrecht  →  De vrouw die vorige week is doodgestoken in een woning in Utrecht – is Özge Bilir – een 25-jarige Transgendervrouw uit Turkije. Het gaat om de eerste Transgender die dit jaar als gevolg van geweld om 't leven is gekomen, bevestigt Trans United Europe Volgens vrienden en bekenden is de ex-vriend de aangehouden verdachte. De politie houdt alle opties open en onderzoekt of 'gender' met het misdrijf te maken heeft. "Het slachtoffer is 'een bekende van de verdachte', daar laten we het verder bij", meldt een woord–voerder. 

In de Nederlandse Transgender en Regenbooggemeenschap slaat de gewelddadige dood van de Turks-Marokkaanse Özge Bilir in als een bom. Op 'diverse platforms' en Facebook-pagina's klinken dezelfde verdrietige reacties. "Toch niet Özge ?!  Dé Özge uit Utrecht ?!  Die lieve spontane en goedlachse vrouw, bekend van haar leuke livestreams op Facebook ?!  Die vrolijke feestneus die mensen alleen maar wilde laten lachen" ?!

Maar het is echt zo: Özge is niet meer, bevestigt ook haar broer. "Ik hoop dat je een beter leven in het hiernamaals hebt", schrijft hij in een emotio- neel bericht op Facebook "Het is zo raar hoe de wereld werkt. De ene dag appen en lachen we, de andere dag ben je er niet meer. Maar je bent niet helemaal weg, want ik weet dat je over me zult waken".

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Lisa van Ginneken → AD.nl