vrijdag 13 november 2020

Europese Commissie wil haat tegen 'seksuele minderheden' strafbaar maken ‼




Europa    De "Europese Commissie" pleit voor een uniform Europees beleid om 'discriminatie jegens seksuele minderheden' tegen te gaan. Als het aan de "Europese Commissie" ligt wordt haat tegen de 'LHBTIQ+-gemeenschap' strafbaar ‼  Ook moeten EU-landen het ouderschap van bijvoorbeeld Homo-ouders uit andere lidstaten erkennen. 

De voorstellen maken deel uit van 'n pakket om Homohaat en discriminatie een halt toe te roepen. De rechten van LHBTIQ+'ers staan volgens de commissie in Europa onder druk, getuige de "LHBTIQ+-vrije zones" in Polen en de 'Hongaarse plannen' om in de grondwet vast te leggen dat alleen een man en een vrouw samen ouders kunnen zijn. Van ondervraagde LHBTIQ+'ers zegt 43% gediscrimineerd te worden en dat aantal groeit. 
                                  
                                         
LHBTIQ+'ers lijden ook nog eens extra onder de 'Corona-crisis', stelt de Europese Commissie. De 'Corona-pandemie' treft kwetsbare burgers als hen die bovengemiddeld vaak dakloos, arm of ziek zijn harder ‼  Hulporganisaties waarschuwen dat bijvoorbeeld 'jongeren uit deze groep' die tijdens lockdowns opgesloten zitten met onverdraagzame huisgenoten gevaar zouden kunnen lopen. 

Lees verder op de website van Parool.nl:  "Europese Commissie wil haat tegen 'seksuele minderheden' strafbaar maken" ‼

Zie ook:
Europese Commissie | Vervolg Homohaat en erken Homo-ouderschap  /  Europese Commissie wil meer bescherming voor LGBTIQ+'s De Europese Commissie wil LHBTIQ+mensen beter beschermen   Brussel komt met strategie voor Homorechten in alle EUlanden 
Wat houdt LGBTIQ+strategie van de Europese Unie in ?!  /  Europa | LHBTIQ+plannen Europese Commissie geen seconde te vroeg

bronnen: Parool.nl / Twitter.com – VRT.be → VRT Nieuws / Twitter.com – Parool.nl