woensdag 5 augustus 2020

Man + Bi | Waarom moeten 'Bi·mannen' nog steeds bewijzen dat ze bestaan ?!

Man & Biseksualiteit  –  Het klinkt belachelijk, maar onderzoekers houden zich nog steeds bezig met de vraag of 'Biseksuele' mannen überhaupt bestaan.

Eind februari van dit jaar begon schrijver en activist 'Vaneet Mehta' een campagne op Twitter, omdat hij zich ongerust maakte over 'Bifobe' op- merkingen die hij tegenkwam online. Onder de hashtag #BisexualMenExist riep hij Bi-mannen op om een guitige foto van zichzelf te delen, om zo wat Biseksuele positiviteit de wereld in te brengen

Nou denk je misschien dat een stelling als "er zijn Biseksuele mannen" in 2020 weinig 'controversieel' meer is. Maar vorige maand verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift 'PNAS' een opvallende studie, waarin precies dát werd onderzocht. Na een reeks experimenten waarbij de genitale respons van proefpersonen werd gemeten, besloot een groep wetenschappers dat er 'robuust' bewijs is dat Biseksuele mannen bestaan. Een ver- warrende conclusie, vooral voor mannen die al jarenlang onbekommerd hun 'Biseksuele' gangetje gaan, zonder zich daarbij af te vragen of ze wel echt zijn.

Lees verder op de website van Vice.com:  "Waarom moeten Bi-mannen nog steeds bewijzen dat ze bestaan" ?!

bronnen: Vice.com / Facebook.com – Vice.com