vrijdag 24 april 2020

Corona | "VN eist dat landen LGBTI+-rechten waarborgen ondanks pandemie"

Verenigde Naties – LGBTI+'ers – COVID-19    De Verenigde Naties dragen landen op om COVID-19 niet als excuus te gebruiken om kwesties omtrent LGBTI+-rechten te vermijden, of in ergere gevallen te omzeilen ‼  Ook moeten de landen er bewust van zijn dat de LGBTI+'ers in deze pandemie bijzonder kwetsbaar kunnen zijn en worden ambtenaren geacht deze groep niet te discrimineren. Deze instructies zijn afkomstig van Michelle Bachelet, de Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten.

Dat meldt GayStar News op hun website. Michelle Bachelet refereert onder andere naar Hongarije, waar de noodtoestand zou worden misbruikt om Transgender personen te verhinderen bij het wettelijk aanpassen van het geslacht in officiële documenten zoals paspoorten en rijbewijzen.
                                               
                                                                 
Tevens waarschuwt 'Michelle Bachelet' voor "een toename van Homofobe en Transfobe retoriek". Ze zegt: "LGBTIQ+-mensen hebben eerder de schuld gekregen van rampen, zowel door de mens veroorzaakte als natuurlijke rampen en er zijn 'verspreide berichten' waarin dit gebeurt in de con- text van de 'COVID-19' pandemie" ‼  Meerdere 'religieuze leiders' hebben uitspraken gedaan waarin LGBTI+'ers de schuld krijgen van de huidige pandemie.  


Zie ook: 
•   Verenigde Naties | "Landen mogen Corona-virus niet als excuus gebruiken om 'LGBTIQ+-rechten' te ondermijnen" ‼ 

bronnen: OUT.tv / GayStarNews.com / Twitter.com  Report OUT → GayStarNews.com / Facebook.com – OUT.tv