donderdag 9 april 2020

Asielzoekerscentra 'onveilig' | 1½ meter afstand houden is niet altijd mogelijk

Asielzoekerscentra – LHBTI+'ers  →  In veel asielzoekerscentra is het onmogelijk om je aan de maatregelen van het RIVM te houden. Er moeten extra preventieve maatregelen genomen worden.

Daarvoor pleit LGBT Asylum Support in 'n brandbrief aan Staatssecretaris voor Justitie & Veiligheid Ankie Broekers-Knol en de Tweede Kamer. Aanleiding zijn aanhoudende noodkreten van LHBTI+-asielzoekers, die zich grote zorgen maken over hun gezondheid.

Asielzoekers worden nog steeds in eenheden voor acht à negen personen gehuisvest of moeten dicht bij elkaar slapen in stapelbedden. Een groot probleem vormt het vrij in- en uitreizen van bewoners die daardoor hun medebewoners in gevaar kunnen brengen.
                                                  
                                             

"De situaties zijn zeer zorgelijk", zegt voorzitter "Sandro Kortekaas" van LGBT Asylum Support die contact heeft met veel LHBTI+-asielzoekers door het hele land en de netwerken van COC-cocktailprojecten.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  AZC's onveilig | "1,5 meter afstand houden niet altijd mogelijk" ‼ 

Zie ook:
LGBT Asylum Support | "Veel AZC's ongeschikt voor Corona-regels" ‼   De 1,5 meter-samenleving niet mogelijk bij veel AZC's ‼  
De 1,5 meter-samenleving niet mogelijk bij veel AZC's  Voor het eerst besmetting vastgesteld bij asielzoeker in azc Maastricht 
                                                      
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – Winq.nl / Facebook.com  LGBT·AsylumSupport.nl / Facebook.com – RozeGolf.net