maandag 1 april 2019

Haarlem – Amsterdam | "Bisschop wil dat Homo-pastoor zijn functie neerlegt"

Haarlem  –  Bisschop Jos Punt van bisdom Haarlem-Amsterdam heeft pastoor Pierre Valkering van de Amsterdamse Vredeskerk ver- zocht met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen ‼  Pierre Valkering maakte zondag tijdens de mis ter ere van zijn 25–jarig ambtsjubileum als priester bekend dat hij Homoseksueel is.

In de motivering van het verzoek schrijft Jos Punt: "De bisschop waardeert het dat hij in zijn boek eerlijk z'n opvattingen en leefwijze bekendmaakt, maar kan niet anders dan van hem te vragen vanaf heden z'n priesterlijke taken voorlopig neer te leggen en een bezinningsperiode in te gaan. Over de invulling hiervan zal verder met hem gesproken worden".
                                             
                                                                                                  
  Aan het einde van een drukbezochte mis op zondag 31 maart ter gelegenheid van z'n zilveren ambtsjubileum als priester in de Amsterdamse Vredeskerk in De Pijp, overhandigde pastoor Pierre Valkering het eerste exemplaar van zijn autobiografie 'Ontkleed Maar Niet Naakt Staan' aan: politicus Boris Dittrich.

Pierre Valkering schrijft in 't boek uitgebreid over zijn 'Coming Out' en zijn omgang met seks en porno in een autobiografie die deze week verschijnt

                                                 
Zie ook: