woensdag 6 februari 2019

Onderzoek | "LHBTI+-leerlingen hebben het zwaar op Nederlandse scholen" ‼

Nog altijd hebben veel LHBT+leerlingen het zwaar op Nederlandse middelbare scholen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Columbia University i.s.m. COC Nederland, dat onlangs verscheen. 

Wel wordt steeds duidelijker hoe je de situatie kunt verbeteren: op scholen met een "GSA" – ondersteunende docenten en positieve aandacht in de lessen gaat het veel beter. "Laat dit onderzoek een aanmoediging zijn voor scholen om nog veel meer werk te maken van LHBT-acceptatie" ‼, rea- geert Geert-Jan Edelenbosch, projectleider Jongeren & Onderwijs bij het COC.  "LHBT-leerlingen hebben het zwaar en het is nu duidelijk wat je als school kunt doen om hen te steunen".

COC roept de regering per brief op om er voor te zorgen dat alle scholen in hun lessen 'positieve aandacht' besteden aan LHBT+'s, om 't onderwerp verplicht te stellen op alle docenten-academies en om te zorgen voor aandacht voor LHBT+'s in anti-pest programma's. PvdA-Kamerlid 'Kirsten van den Hul' stelde afgelopen december Kamervragen naar aanleiding van het onderzoek en de brief van het COC.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "LHBT-leerling heeft het zwaar op Nederlandse school"