woensdag 18 juli 2018

Nederland - Homo·acceptatie | Zo akelig laag zijn de percentages in Nederland

Homo-acceptatie in Nederland  →  'Nederland' ziet zichzelf als voorvechter van 'Homorechten'.  We waren immers het eerste land dat 'het huwelijk' openstelde voor mensen van 'hetzelfde geslacht' en op dat wapenfeit gaan we al zeventien jaar prat   Het is voor onze nationale identiteit essentieel dat we hoog staan in internationale rankings over LHBTI–acceptatie   Een recente studie stemt echter somber ‼

Mediamagnaat 'Viacom' – eigenaar van onder andere MTV – zette het grootste mondiale onderzoek naar 'LHBTI-acceptatie' ooit op   Meer dan 100.000 mensen in 65 landen werden ondervraagd. Het algemene beeld is positief, maar het landenresultaat voor Nederland is zorgwekkend.

In internationaal perspectief lijken we 't goed te doen: 56% van de Nederlandse respondenten voelt zich sociaal op het gemak bij mensen die open– lijk 'Homo' of 'Lesbo' zijn, tegenover 41% wereldwijd. We vinden ook vaker dat seksualiteit het gevolg is van biologie (36% tegenover 25%) en we hebben een hoger percentage LHB'ers dat zich geaccepteerd voelt: 21% versus 16%.

Lees verder op de website van Brainwash.nl:  Homo-acceptatie in Nederland: "Zo akelig laag zijn de percentages"

bronnen: Brainwash.nl – Linda Duits / Twitter.com – Linda Duits