donderdag 29 maart 2018

Transgender-soldaat 'Hannah' trouwt met 'Jake' – die werd geboren als vrouw

Engeland  →  De Britse Hannah Winterbourne (30) ging bij het leger als man en is nu, vijf jaar later, de hoogste Transgender-officier. Jake Graf (41) is een acteur en filmmaker – die werd geboren als vrouw. Het stel stapte vrijdag in 't huwelijksbootje, maar ziet zich zelf allerminst als bijzonder koppel: "We zijn hetzelfde als elke andere bruid en bruidegom" ‼

"Het was net een Disneyfilm", beschrijven ze hun sprookjesbruiloft. Bruid Hannah Winterbourne droeg 'n strapless jurk met een sluier. Bruidegom Jake Graf een zwart pak met een witte stropdas.  Bij de ceremonie in 'Chelsea Town Hall' in Londen waren alleen goede vrienden en familie aan– wezig.
                                      
                                                   

"Ik had nooit gedacht dat dit mij kon overkomen", vertelt de opgetogen bruid tegen de Britse krant 'The Sun'. "Voor mijn gevoel ben ik gewoon een meisje dat met een man is getrouwd. Naarmate je overgaat en je een nieuw persoon ontmoet, vergeet je je verleden". Jake voegt daaraan toe: "We zijn hetzelfde als alle anderen, met onze gebreken en ups en downs. Maar wel een beetje anders".


bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / TheSun.co.uk / Facebook.com – AD.nl / YouTube.com