zaterdag 27 januari 2018

Eurovisie Songfestival 2018 | Alexander Rybak – That's How You Write A Song

"Alexander Rybak" is een Noorse violist, zanger, componist en acteur van Russische afkomst. "Alexander Rybak" vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisie Songfestival 2009 in Moskou en won met het nummer 'Fairytale'.

De ouders van 'Alexander Rybak' emigreerden naar Noorwegen toen hij 4 jaar oud was. Sinds zijn vijfde jaar speelt hij piano en viool.  Alexander Rybak's ouders zijn zelf ook erg bekend, zijn moeder is een bekende pianiste en zijn vader een bekende violist.
                                                                
                                             

In 2009 won hij het Eurovisie Songfestival in Moskou met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde lied 'Fairytale'. Het nummer is geïn- spireerd door de liefde. 'Alexander Rybak' won met 387 punten - het hoogste puntenaantal ooit   Een week na zijn overwinning was hij te gast bij Mooi! Weer de Leeuw.

Maaaar, Alexander Rybak komt terug en gaat het opnieuw proberen.  De voormalig Songfestival-winnaar doet mee als een van de finalisten van de Melodi Grand Prix 2018, het nationale songfestival van Noorwegen. Met het nummer 'Thats How You Write A Song' en de aanstekelijke video gaat hij Noorwegen vertegenwoordigen ‼  Hopelijk hoeft Waylon zich niet zorgen te maken als hij straks wordt gekozen voor het Songfestival ... ‼
bronnen: OUT.tv / Facebook.com - Alexander Rybak / YouTube.com