woensdag 12 december 2018

Australië – LGBT's | "Onderzoek naar moord op tientallen Homo's in Australië"

Australië  →  In Australië is door het parlement en 't Openbaar Ministerie een opvallend grootschalig onderzoek gestart.  Enkele jaren geleden bleek dat de dood van minstens 88 Homoseksuele mannen tussen 1976 en 2000 onvoldoende of zelfs niet is onderzocht. Vol- gens de eerste onderzoeksgegevens zijn veel van deze zaken aan te merken als "misdaden tegen Homo's".

Symbool voor de misdaadgolf - die in de jaren 80 en 90 van vorige eeuw de Homogemeenschap in Australië teisterde - staat de moord op de Ameri- kaanse wiskundige Scott Johnson. De 27-jarige kwam in 1988 naar Sydney om bij z'n Australische partner te kunnen zijn en om te studeren. Niet veel later werd Scott Johnson dood gevonden onder aan de rotsen van Northern Beaches nabij Sydney. 

Er werd zonder gedegen onderzoek uitgegaan van zelfmoord maar vorig jaar werd de dood van 'Scott Johnson' gekwalificeerd als een haatmoord ‼ Inmiddels is één miljoen Australische dollar (iets meer dan 632.000 euro) beschikbaar gesteld voor de gouden tip in deze zaak ‼  In 2016 verscheen de miniserie 'Deep Water' op de Australische televisie waarin de gebeurtenissen rond deze moorden centraal stond.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Onderzoek naar moord op tientallen Homo's" 

Zie ook:  
Australische politie looft miljoen dollar uit voor gouden tip over wie Amerikaanse Homoseksueel in 1988 van klif de dood indreef 

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com