donderdag 8 november 2018

IHLIA - 'With Pride' | "Tentoonstelling over 40 jaar LHBTI-strijd in Nederland"

Amsterdam – IHLIA – With Pride  →  In 2018 bestaat 'IHLIA LGBT Heritage' veertig jaar. Die kleine halve eeuw stond voor de LHBTI-gemeenschap in Nederland in 't teken van strijd voor verandering. Dit jubileum wordt feestelijk gevierd met de tentoonstelling 'With Pride', waarin de strijd voor 'LHBTI-emancipatie' van de afgelopen veertig jaar centraal staat ‼  De tentoonstelling 'With Pride': "Van activisme tot burgerschap, van Homofiel tot LHBTI, van discriminatie tot wettelijke gelijkstelling". 

'With Pride' vertelt verhalen uit die veertig jaar. Het materiaal uit de 'IHLIA'–collectie, aangevuld met foto's van pioniers die er destijds bij waren, maakt de energie en sfeer van 'vier decennia' strijd voelbaar. Opvallende of juist nog onbekende personen en gebeurtenissen brengen de turbulente geschiedenis tot leven   Aan de hand van 'verschillende thema's' wordt de bezoeker welkom geheten in een wereld van 'Lesbische' guerrilla's, safe sex activisme, "wel 'Homo' zijn, maar niet Homo doen" en disco's met acid house. 'With Pride' maakt samen met de bezoeker de balans op: "Wat hebben die 40 jaar opgeleverd, en waar moeten we nog voor strijden" ?!

IHLIA    "With Pride"    Expozaal 'OBA'    Oosterdokskade 143    Amsterdam    Vanaf 08 november 2018  t/m 25 januari 2019    Gratis toegang ‼

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  With Pride | "Tentoonstelling over 40 jaar LHBTI-strijd in Nederland" 

Zie ook:
bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl / Foto's:  © Ton Verhees + © Henny Henriet