vrijdag 18 mei 2018

Regio Eindhoven · Onderzoek · Jongensprostitutie | "Hoe jonger hoe gewilder"

Jongensprostitutie    Bossen en parkeerplaatsen in en om Eindhoven, maar ook chatsites in de digitale omgeving. Daniëlle van Went en Hettie Castelijns hebben op diverse plekken schrikbarend veel voorbeelden van 'jongensprostitutie' gevonden. Ze maakten kennis met een praktijk die tot dan nauwelijks bekend was en alleen geheimen kende.

In drie jaar tijd is er een wereld voor hen opengegaan    een schokkende wereld van condooms en tissues en van uitbuiting en kwetsbaarheid. Van jongens die door loverboys en mannen die 'gewoon' een gezin hebben al dan niet onder valse voorwendselen in de prostitutie worden gelokt.

Beide vrouwen onderzochten namens de Eindhovense welzijnsinstelling 'Lumens' de omvang van de jongensprostitutie. Er konden ongeveer 70 jongens in beeld worden gebracht – knapen van 14 tot 23 jaar – zo bleek uit het onderzoeksrapport dat donderdagmiddag werd gepresenteerd.

Lees verder op OmroepBrabant.nl:  Hoe jonger hoe gewilder | "Onderzoekers ontdekken schokkende wereld van condooms en tissues"
                                                   
                                           

Zie ook:

bronnen: OmroepBrabant.nl / Facebook.com – LumensWerkt.nl / YouTube.com