maandag 12 februari 2018

Amerika - Miami | "Lesbische lerares ontslagen om foto's van haar huwelijk" ‼

Amerika Miami  →  In de Amerikaanse stad Miami is een lerares ontslagen omdat ze op sociale media foto's had geplaatst van haar huwelijk met een vrouw. Vorig weekend plaatste ze de foto's, een paar dagen later kreeg ze te horen dat ze weg moest vanwege het homohuwelijk. Dat melden Amerikaanse media.

Jocelyn Morffi gaf al zeven jaar les op een christelijke basisschool ‼  In een brief aan ouders schrijft de directeur dat het een moeilijke maar nood- zakelijke beslissing was.
                                                
        
                                                                                  
Een groep ouders kwam vervolgens naar de school om te protesteren tegen haar ontslag. Ze vinden haar 'n goede lerares en zeggen dat ze er geen problemen mee hebben dat ze openlijk homoseksueel is.

Op Facebook schreef Jocelyn Morffi: "Dit weekend ben ik met de liefde van m'n leven getrouwd. Helaas werd ik hierdoor ontslagen. In hun ogen ben ik vanwege mijn partnerkeuze geen goede katholiek". Ze overweegt juridische stappen tegen de school te nemen.

   ↓ ↓ ↓   Het bericht van Jocelyn Morffi werd overgenomen door "TeachHope70x7" op Instagram.com
                                                            
                                                                                                                 
Zie ook:
Amerikaanse school ontslaat Lesbische lerares om haar huwelijk   USA | "School ontslaat lerares omdat ze met vriendin trouwt"  

bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Instagram.com – TeachHope70x7 / Twitter.com – Billy Corben