dinsdag 8 augustus 2017

België – Pride | "Tien jaar 'Antwerp Pride' belooft groots spektakel te worden"

België – Antwerp Pride →  Van 9 tot 13 augustus wordt Antwerpen – inclusief het stadhuis en verschillende zebrapaden – opnieuw in Regenboogkleuren gehuld. De tiende editie van "Antwerp Pride" belooft weer een groots spektakel te worden met tienduizenden be- zoekers. Hieronder een greep uit het aanbod van wat er allemaal zoal te doen is.

"Antwerp Pride" geeft – net zoals de vorige jaren – de aftrap met een Midsummer Party op Draakplaats, zowat voor de deur van Het Roze Huis.

Op vrijdag 11 augustus organiseren ze in 'Permeke' een symposium met als thema 'From Strangers To Allies' met als roze draad "de vraag hoe we onze samenleving inclusiever kunnen maken, en niet alleen voor HoLeBi's en Transgenders". Onder andere onze hoogsteigen hoofdredacteur Kris Vanmarsenille maakt deel uit van het panel.
                                     
                                      
Een traditioneel hoogtepunt van "Antwerp Pride" is natuurlijk de 'Parade' – waarin op zaterdag 12 augustus meer organisaties dan ooit te voren zullen meestappen.  De bonte optocht vertrekt op de Vlaamse Kaai en trekt via de Marnixplaats en de Scheldekaaien naar de Sint-Pietersvliet. Daar kan je naadloos aansluiten bij het 'Love United Festival' op het Steenplein, waar op twee podia een resem DJ's het beste van zichzelf geeft.

Op zondag 13 augustus is het Closing Festival op de Grote Markt verplichte kost ‼ De affiche zou elk zichzelf respecterend popfestival jaloers maken of wat dacht je van namen zoals Sarah Bettens, Belle Perez, Liliane Saint-Pierre en zowaar Army Of Lovers ?! Als kers op de taart komt er ook nog een verrassingsact. Wees er zeker op tijd bij want als de Grote Markt vol is, wordt hij afgesloten.

Meer informatie over de Antwerp Pride kun je vinden op de website:  AntwerpPride.eu

Zie ook:
Antwerpen viert dit weekend "10jarig jubileum Pride" ‼  /  Antwerpse sterrenchef maakt kroket voor Antwerp Pride ‼
'Stan Van Samang' sluit Antwerp Pride af ‼  /  Antwerp Pride | "Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen"
Antwerp Pride  Site  /  Antwerp Pride  Facebook  /  Antwerp Pride  Wiki  /  Antwerp Pride  09 t/m 13 augustus 2017
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  België – Antwerp Pride | "Sportclubs nemen deel aan de Antwerp Pride–parade"  
  België – Antwerp Pride | "Army of Lovers op het Antwerp Pride Closing Festival"

bronnen: GVA.be – Gazet Van Antwerpen / Twitter.com – The Adventurer / Facebook.com – Antwerp Pride