zaterdag 22 juli 2017

Kings & Queens | Nederlandse Dragqueens poseren als zichzelf + hun alterego

Fotograaf Léon Hendrickx zette voor zijn serie "Kings & Queens" dragqueens als zichzelf én hun flamboyante alterego op de plaat. In aanloop naar de Gay Pride hangen de foto's vanaf 27 juli in fotomuseum 'Foam'.

Snorella
"Het idee ontstond nadat goede vriend 'Micha' een droom had gehad waarin hij zijn drag personage Snorella tegenkwam", vertelt Léon Hendrickx aan LindaNieuws. "We probeerden ons voor te stellen hoe zo'n ontmoeting zou verlopen". Vervolgens monteerde hij ze in één en dezelfde foto.

Tot tranen geroerd
Inmiddels heeft Hendrickx bijna twintig dragqueens 'met zichzelf' op de foto gezet. "Micha was tot tranen geroerd toen hij het resultaat zag", vertelt Hendrickx. "Eigenlijk verkleden we ons allemaal tot op zekere hoogte ‼  Een bankdirecteur verandert ook in iemand anders als hij z'n pak uittrekt in het weekend en lekker gaat vissen bij het IJsselmeer".
                                                          

                                               
Lief voor jezelf 
Hendrickx wil met zijn serie laten zien dat het accepteren van verschillende kanten in jezelf bevrijdend werkt.  "Ik liet de modellen vrij om de poses aan te nemen die ze wilden. Ik vond het mooi om te zien hoe liefdevol ze zijn naar zichzelf".

Expositie
Dit idee gaat inmiddels verder dan onze eigen landsgrenzen en heeft ook zeker een internationaal karakter. Aan Het Parool laat Hendrickx weten dat zijn inspiratie daar ook vandaan komt. "Ik vroeg een Engelse jongen om mee te doen aan mijn project – maar die twijfelde of hij wel geschikt was ‼ Hij voelde zich niet zo girly, maar meer een alien out of space. Daarmee sloeg hij de spijker op z'n kop: het gaat uiteindelijk helemaal niet om man- nen die vrouwen worden. Het gaat om de vrije expressie van je identiteit, op wat voor manier dan ook".

"Kings & Queens" is van 27 juli t/m 06 augustus 2017 te zien in Foam Café en Kyas Art Salon in Amsterdam


bronnen: LindaNieuws.nl - L'Homo / Facebook.com – Parool.nl / Facebook.com – LindaNieuws.nl