zaterdag 30 december 2017

A'dam | "Souad Boumedien is genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar"

Amsterdam  →  Politievrouw, boerin, lesbienne en Marokkaanse 'Souad Boumedien' is alles in een. Dit jaar is ze genomineerd voor de titel Amsterdammer van het Jaar Haar inzet door de jaren heen op 't gebied van LGBTI-emancipatie kan op 14 januari 2018 beloond te worden met deze prestigieuze titel. "Emancipatie doe je niet alleen, dat doe je samen".

Souad Boumedien wordt in 2014 opeens een bekend gezicht in de media. Samen met enkele anderen organiseert ze dat jaar de deelname van de eerste Marokkaanse boot tijdens de jaarlijkse Canal Parade.  Het afgelopen jaar was 'n bijzonder jaar voor deze bevlogen voorvechter van gelij- ke rechten voor LHBT's.  Zo was ze ambassadeur van de Amsterdamse Pride en deed mee aan het televisie-programma 'De Nieuwe Maan' waarin ze in gesprek gaat met andere Marokkanen ‼
                                      

                                       
In een uitgebreid interview met 'De Gaykrant' vertelt ze openhartig over haar werk en haar nominatie. "Het debat in de samenleving is ook op het terrein van LGBTI-issues onmiskenbaar verhard".

Lees verder op de website van DeGayKrant.nl:  Trotse Souad Boumedien: "Ongelooflijk dat ik genomineerd ben"
bronnen: DeGayKrant.nl – Paul Hofman / Facebook.com  DeGayKrant.nl / YouTube.com