dinsdag 6 september 2016

TV·TIP - NPO 2 - 13 september 2016 | 2DOC - Docu: Inside The Chinese Closet

Inside The Chinese Closet  →  'Inside The Chinese Closet' vertelt het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind.

Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen  Via zijn online zoektochten en onder grondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen ... maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die 'zoektocht' blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht.

Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij ?!  Gedu- rende de film botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners & van de partners van 't verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo's in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen.

Inside The Chinese Closet  →  2 DOC  –  Dinsdag 13 september 2016  –  NPO 2  –  22.55 uur
Inside The Chinese Closet  was dit jaar ook de zien in de bioscoop tijdens het: 'Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016'   

Rotterdam – Vertoning & Gesprek   Special Screening in LantarenVenster Rotterdam op 27 september 2016 om 19.15 uur, waar er verder op het onderwerp ingegaan wordt. Na de screening gaat gespreksleider 'Christy de Witt' (creatief ondernemer, beeldend kunstenaar, humanist / wereldburger) het gesprek aan met drie gasten die niet alleen tegen een generatiekloof aanlopen maar ook zijn opgegroeid tussen twee culturen ► Zhi Li (Psychologe), Reza Kartozen - Wong (Veryazn) en Pete Wu (VICE).

Zie ook: 
•   Televisie | "Inside The Chinese Closet" ‼  →  13 september op NPO 2    
bronnen: Witfilm.nl – Inside The Chinese Closet / NTR.nl  2 DOC / Herrie.com – Charlotte van der Steen / YouTube.com