donderdag 4 juni 2015

Amsterdam | "Gay Pride opgesierd met Regenboog-bruggen en -zeebrapaden"


De 20e editie van de Amsterdam Gay Pride zal niet onopgemerkt voorbij gaan (voor zover dat al zou kunnen). Vanwege het twintigjarig bestaan wordt de stad extra feestelijk versierd. Het COC en de gemeente hebben de hulp ingeroepen van een creatief bureau, om de twintig bruggen op de route van de Canal Parade op zaterdag 1 augustus te veranderen in grote regenbogen.
Naast versierde bruggen moeten er ook twintig regenboog-zeebrapaden komen: langs de route van de Canal Parade krijgen de zwart/wit gestreepte oversteekplaatsen een 'make-over' met alle kleuren van de regenboog. Alle objecten krijgen een QR-code die bezoekers doorverwijst naar een speciale COC-site over homo-emancipatie.

Zie ook:  Amsterdam krijgt Regenbooglook tijdens de 20ste Canal Parade
bronnen: Gay.blog.nl / AT5.nl


Amsterdam – Gay Pride – Canal Parade | "Amsterdam extra versierd tijdens de Canal Parade" ‼
Dit jaar is het de 20ste editie van de Amsterdam Gay Pride. Vanwege dit jubileum wordt Amsterdam dit jaar extra goed aangepakt.
Het COC en de gemeente Amsterdam gaan samen met een groep creativelingen enkele bruggen die op de route van de parade liggen veranderen in regenbogen.
En – net als dat al in meerdere steden is gebeurd – krijgt Amsterdam dit jaar ook enkele regenboog zeebra-paden. De zwart-wit belijning wordt vervangen door alle kleuren van de regenboog. Met deze extra aanpassingen wil de gemeente de editie van dit jaar extra vieren.
bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com