woensdag 16 september 2015

Amsterdam zegt #Njet ‼ | Geen LHBT-vluchtelingen naar Homofoob Rusland ‼

Met de actie Geen LHBT vluchtelingen naar homofoob Rusland willen activisten uit Ansterdan duidelijk maken dat de LHBT asiel-zoekers die nu in Nederland zijn, niet terug gestuurd moeten worden. Aanstaande zaterdag demonstreren zij tegen het asielbeleid op de Nieuwe Herengracht 28 in Amsterdam.

De activisten vinden dat ook vluchtelingen uit andere delen van de wereld waar homofobe wetten gemeengoed zijn, niet direct terug moeten worden gestuurd. 

In een persbericht schrijven de initiatiefnemers het volgende: "Met deze actie willen we een zichtbaar, kleurrijk en trots statement maken, een hart onder de riem steken van LHBT's in Rusland maar ook daarbuiten. In de aanloop naar Amsterdam EuroPride 2016 willen we duidelijk maken dat een tolerant land als Nederland ook LHBT vluchtelingen welkom heet waar ter wereld".

Plaats en tijd
Zaterdag 19 september, 11.30-12.30 uur
Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18 (binnentuin), Amsterdam (achterzijde Hermitage, vrij toegankelijk)

Organisatie
Enkeltje Rusland ?! No Way ‼ in samenwerking met SP Amsterdam – Ondersteund door COC Nederland, VluchtelingenWerk Nederland, Gemeenteraadsfracties Amsterdam: PvdA, D66 en GroenLinks, Roze netwerken Roze in Rood, PvdA Roze Netwerk, Gay66 en RozeLinks

Sprekers: 
Burgemeester van Amsterdam: Eberhard van der Laan, SP Kamerlid: Sharon Gesthuizen, Initiatiefnemer: Sandro Kortekaas, Woordvoerders van diverse gemeenteraadsfracties

Presentatie: Dolly Bellefleur

Meer info ?!  Check:  Facebook.com – Enkeltje Rusland ?! No Way ‼

bronnen: Gay.nl / YouTube.com