dinsdag 27 januari 2015

Spaanse Koning 'Felipe VI' op de cover van HoLeBi- & Trans-magazine 'Ragap'

De Spaanse Koning 'Felipe VI' is het eerste staatshoofd ter wereld die op de cover van een Homo-magazine staat. De monarch staat op de cover van een speciale editie van het 'Ragap Magazine' dat bovendien ook gratis aan toeristen wordt weggegeven in Madrid, melden GayStarNews.com (Engels) en HoLeBi.info (Nederlands).


                                 ↑↑  Bekijk hier de 'Ragap'. Tekst in Spaans en Engels  ↑↑
xxx
Het Spaanse koningshuis is natuurlijk op de hoogte van het feit dat koning Felippe op de cover van een HoLeBi-magazine staat en keurden dit eerder goed. De koning staat verderop ook in het blad waarbij er onder andere de tekst staat: "Koning Felipe maakt deel uit van een generatie die leeft in een tijd waarbij HoLeBi's en Transgenders niet langer worden vervolgt en gelijke rechten hebben zoals het recht om te kunnen trouwen en kinderen adopteren, transgenders legaal hun gender kunnen laten aanpassen en LHBT's wettelijk beschermt zijn tegen discriminatie en geweld". Maar ondanks alles is er toch nog veel werk aan de winkel en de koning staat achter zijn volk.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de Spaanse koning zich sympathisant toont met de HoLeBi- én Transgender-gemeenschap. Vorig jaar kon je al bij HoLeBi.info lezen dat hij samen met zijn vrouw 'Koningin Letizia' enkele HoLeBi- én Transgender-activisten had uitgenodigd op het paleis. Koning Felipe en Koningin Letizia waren toen nog het kersverse koningspaar van Spanje.

Zie ook:  Spaans LGBT-magazine 'Ragap' zet koning Felipe VI op de cover  Spaanse Koning siert cover van Gay-magazine 'Ragap'

bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com / YouTube.com