donderdag 18 december 2014

UK | Auteur 'JK Rowling': "Tuurlijk had 'Harry Potter' Homo-klasgenootjes" ‼

Als bekend auteur krijg je soms de meest onverwachte vragen voor je kiezen. Toen Harry Potter-auteur 'JK Rowling' werd gevraagd of er LHBT-studenten bij Harry Potter in de klas zaten, bevestigde ze dit meteen, aldus GayStarNews.com.
De Britse schrijfster is actief op Twitter. Toen een fan haar vroeg hoe het zat met de samenstelling van de studenten op Hogwarts (Zweinstein in het Nederlands). Of er ook LHBT-jongeren bij Harry in de klas zouden zitten.
Het antwoord van Rowling: "Natuurlijk. Je kunt er met gemak vanuit gaan dat Hogwarts zeer divers is en ik denk dat het een veilige plek is voor LHBT'ers". Daarna linkte ze naar een plaatje met de tekst: "Als Harry Potter ons iets heeft geleerd, is het dat niemand in de kast hoeft te blijven".
Eerder al verklapte Rowling dat het karakter Albus Dumbledore (Albus Perkamentus) homo was. Daar kwam ze pas mee nadat alle zeven boeken waren verschenen. Hierover zei ze: "Als ik wist dat ik jullie hiermee blij had kunnen maken, had ik het veel eerder verteld".

Zie ook:  J.K. Rowling: "Zweinstein is een veilige plek voor Homoseksuele tovenaars"  /  J.K. Rowling - Wikipedia

bronnen: Winq.nl - GayKrant / GayStarNews.com / YouTube.com