vrijdag 10 oktober 2014

Europarlement | "Conchita Wurst voert campagne in het Europees Parlement"

De Oostenrijkse artiest Conchita Wurst, die dit jaar het Eurovisie Songfestival won, heeft tijdens een bezoek aan het Europees Par- lement in Brussel campagne gevoerd voor tolerantie en gelijke rechten voor HoLeBi's.
"Ik begrijp gewoon niet waarom er een probleem is met huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht", zo verklaarde Wurst. De bebaarde zan- geres uit Oostenrijk lanceerde een oproep aan politici om inzet te tonen voor democratie en gelijke rechten.
Wurst, geboortenaam Tom Neuwirth, vertoefde woensdag in het Europees Parlement op uitnodiging van parlementsleden uit verscheidene politieke families. De drag queen, die met 'Rise Like A Phoenix' het Eurovisiesongfestival won, gaf ook een korte openluchtshow aan het parlementsgebouw.

Zie ook:  Conchita Wurst bezocht Europarlement  /  Conchita Wurst spreekt Europarlement toe  /  Conchita Wurst - Tom Neuwirth
bron: Standaard.be
Conchita Wurst treedt op voor het Europarlement
Eurovisie Songfestival-winnares Conchita Wurst heeft woensdag 8 oktober opgetreden op het voorplein van het Europarlement in Brussel. Ze was door een aantal Europarlementariërs uitgenodigd als onderdeel van een anti-discriminatie event, onder meer door de Nederlanders Sophie in 't Veld (D66) en Dennis de Jong (SP) en Ulrike Lunacek van de Oostenrijkse Groenen.
Een aantal parlementsleden waren 'not amused'. Zo vindt Beartrix von Storch van de rechtse Alternative für Deutschland (AfD) de hype rondom de 'vrouw met de baard' uit Oostenrijk "overgewaardeerd in vergelijking met wat er op dit moment in de wereld gaande is".
► Zelf wil de 25-jarige Conchita Wurst met haar outfit, verkleed, gekapt en opgemaakt als vrouw, maar met een baard, een statement maken voor "meer tolerantie" ‼
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com