vrijdag 12 september 2014

Onveilige Seks | "Risico gelopen op HIV ?! – Gebruik PEP, maar wat is PEP" ?!

Wat is PEP ?!
PEP (Post Expositie Profylaxe) is een behandeling met HIV-remmers. Als u zeker weet dat u contact heeft gehad met HIV-geïnfecteerde lichaams- vloeistof (bijvoorbeeld via onbeschermde seks of door een verwonding aan een gebruikte naald) en als de kans op blootstelling aan HIV erg groot is, dan zijn er medicijnen beschikbaar die het risico van infectie kunnen verkleinen.
PEP is een kuur van 4 weken. Op deze manier is de kans kleiner dat het virus zich kan innestelen. Hoe eerder u aan PEP begint, des te groter de kans dat u hiv-negatief blijft.
Bij voorkeur wordt de behandeling zo snel mogelijk na het gelopen risico gestart maar in ieder geval binnen 72 uur.
Let Op ‼ 
PEP wordt uitsluitend vergoed met een Nederlands ziektenkostenverzekering. Heeft u een buitenlandse (ziektenkosten) verzekering dan moet u de hele PEP behandeling contant betalen bij de apotheek en achteraf kunt u de PEP declareren. Kijk hiervoor in de voorwaarden van uw verzekering. Houdt u rekening met een bedrag van ongeveer € 1000,=. Let op mogelijke kosten in verband met u eigen risico. Neem uw verzekeringsgegevens en legitimatie altijd mee als u naar de apotheek gaat.
Hoe kom ik aan PEP ?!
Je kunt het beste contact opnemen met je plaatselijke GGD. Adressen en telefoonnummers zijn te vinden via:  www.ggd.nl

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com