woensdag 24 september 2014

Coming Out Dag – 10 oktober | "Coming Out Dag in teken van Bi-seksualiteit"

Coming Out Dag staat dit jaar in het teken van 'Bi-seksualiteit'. Dat maakte 3FM DJ 'Giel Beelen' dinsdagochtend namens het COC bekend in zijn radioprogramma 'GIEL'   Belangenorganisatie COC vraagt iedere Nederlander om op 'Coming Out Dag', vrijdag 10 oktober, een speciale poster op te hangen en zo bij te dragen aan de acceptatie van Bi-seksuelen. Volgens het Sociaal en Cultu- reel Planbureau is ruim één op de tien Nederlanders Bi-seksueel. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen ‼  Daarvan zit ongeveer een derde 'In de Kast'; bij Lesbiennes en Homo's is dat maar 2 procent.

Tanja Ineke, voorzitter COC Nederland: "Bi zijn is ook een vak", is de gedachte die veel Bi-seksuelen bekruipt als ze voor de zoveelste keer moeten uitleggen dat ze écht Bi zijn. Dat ze écht op vrouwen én mannen vallen. Dat ze níet 'eigenlijk' Lesbisch, Homo of Hetero zijn. Je zou als Bi-seksueel bijna gaan wensen dat 'Bi' ook zo'n veelgebruikt vakje was waar mensen elkaar instoppen, net als 'Homo'." Bi-seksuelen ervaren relatief veel pro- blemen op het werk (treiteren, burn-out), voelen zich minder geaccepteerd dan Lesbiennes en Homo's en er zijn weinig Bi-seksuele rolmodellen.

Het COC verspreidt de komende dagen honderdduizenden 'Coming Out Dag' posters. Dat gebeurt onder meer via gratis dagblad 'Metro' van 10 ok- tober, de LHBT-horeca en de twintig COC-lidverenigingen in Nederland. 

Ook is de poster HIER te downloaden:  Poster: "Coming Out Dag"  en / of via de website van COC Nederland:  www.COC.nl

De belangenorganisatie vraagt mensen om de poster op 'Coming Out Dag' voor het raam, op hun werkplek of op een andere zichtbare plek te hangen en zo te laten zien dat Bi's altijd en overal vrij moeten zijn om Uit de Kast te komen. Op de voorzijde van de poster staat het motto "Bi zijn is ook een vak" in regenboogkleuren, het internationale symbool van LHBT-acceptatie. Op de achterzijde staan zes portretten van mannen en vrou- wen die trots en open leven als Bi-seksueel.

Zie ook:  Coming Out Dag in teken van Bi-seksualiteit  Coming Out Dag in teken van Bi-seksualiteit  /  Coming Out Dag → Wikipedia

bronnen: GaySite.nl / COC.nl / YouTube.com