zondag 25 mei 2014

USA | Grootste Homofoob van de VS bekende op z'n sterfbed zelf Homo te zijn

Eerder kon je bij HoLeBi.info info lezen dat in maart de grootste homofoob van Amerika, Fred Phelps, op 84-jarige leeftijd is over- leden. Phelps en zijn familieclan behorende tot de baptisten kerk zijn bekend om hun leuzen als: 'God Hate Fags'. Eerder bleek al dat stichter Fred Phelps kort voor zijn dood uit zijn eigen familieclan werd gezet, het was niet bekend waarom. Vandaag blijkt dat geruchten over een mogelijke homoseksuele geaardheid van Fred Phelps zelf waar kunnen zijn.

Volgens enkele kleinzonen van Fred Phelps zijn de geruchten over het feit dat Fred Phelps eigenlijk zelf homo was waar. Phelps zou zelfs kort voor zijn dood uit de kast gekomen zijn als homo. Ook sprak hij plots zijn support uit voor het Equality House, een huis geschilderd in de regenboog- kleuren dat vlak voor het huis van Fred Phelps werd gebouwd in 2012, door een HoLeBi & Transgender organisatie. Beide onthullingen van de stichter van de anti-HoLeBi familiekerkclan zou de reden zijn dat Fred Phelps vlak voor zijn dood geëxcommuniceerd werd (uit de kerk werd gezet).

Kleinzoon Zachary Phelps-Roper, 23, die in februari van dit jaar de familieclan de rug toekeerde zegt dat zij grootvader inderdaad kort voor zijn dood plots lovende woorden sprak over het Equality House, en dat hij daar van schrok toen hij hem hoorde zeggen dat het goede mensen zijn. Volgens kleinzoon Zachary was de zeer homofobe grootvader veranderd na de ziekte en dood van zijn vrouw. "Hij zat elke dag te wachten op nieuws toen ze in het ziekenhuis lag, en toen ze stierf denk ik dat dit bij hem iets heeft losgemaakt en veroorzaakt, waardoor hij meer empathie kreeg voor andere mensen. Hij sprak zelfs om organisaties te gaan steunen die zich inzetten tegen pesten en ter voorkoming van zelfmoord bij jongeren, iets wat hij daarvoor nooit zou hebben gedaan. Ik geloof dat mensen kunnen veranderen, al kwam de verandering bij mijn grootvader wel erg laat".
Verder stellen onbevestigde bronnen dat Fred Phelps ook zou hebben gezegd dat hij eigenlijk zelf homo was. Zoon Nathan Phelps, die in de jaren 80 als eerste zijn homofobe familieclan de rug toekeerde, zegt dat hij van zijn nicht hoorde dat zijn vader bijzondere bekentenissen had gedaan op zijn sterfbed. "Hij zou hebben gezegd dat hij zelf homo is, maar hij zou ook nog tot op het laatste moment hebben gebeden tot god. Ik weet niet of het waar is wat mijn nicht vertelt en ik weet niet wat ik moet geloven. Maar ik wil wel hopen dat hij op het einde van zijn leven begreep dat hij fout was geweest en dat hij veel mensen pijn heeft gedaan".

Deze maand kon je bij HoLeBi.info lezen dat een vierde familielid de homofobe clan de rug heeft toegekeerd. De Phelps clan bestaat voor 99% uit familieleden, nakomelingen en aangetrouwde van Fred Phelps. De overige leden blijven trouwens nog steeds hun strijd verder zetten en houden nog regelmatig protestacties tegen HoLeBi's en Transgenders, waarbij ze stellen dat God mensen straft omdat de VS en de hele wereld steeds HoLeBi-vriendelijker wordt.

bronnen: HoLeBi.info / GayStarNews.com / YouTube.com