maandag 7 oktober 2013

'Rusland gebruikt angst voor Homo's om mensen op te zetten tegen Europa' ‼


                        
Door Europa af te schilderen als verdorven gebied waar homo's parades houden en mogen trouwen, stookt Rusland de bevolking op tegen het Westen. Dat zegt Oleg Rybatsjoek, die onder Joesjtsjenko de hoogste ambtenaar was.

Dat doet 't ook in Oekraïne, het buurland dat wordt verscheurd tussen pro-Europese en pro-Russische krachten en dat nu een associatieverdrag met de EU voorbereidt. Overal waar Oleg Rybatsjoek komt om te vertellen over dit verdrag, heeft het publiek vragen over homo's: "Wat hebben wij aan Europa, met zijn gay parades en homohuwelijk ?!" Rybatsjoek, die de hoogste ambtenaar was onder ex-president Joesjtsjenko, zegt op gazeta.ua dat sprake is van een 'geplande campagne van hersenspoeling'. Wie zit achter die campagne ?! ... 'Rusland' !!

Vroeger maakte 't communistische regime de mensen bang door te wijzen op de Navo die het land omsingelde. "Nu gebruiken ze, in plaats van de Navo, de homo's om de Oekraïense bevolking bang te maken", zegt Rybatsjoek. En dat terwijl de associatieverdragen met de Europese Unie waar Oekraïne over praat alleen een verbod om mensen te discrimineren behelzen, waardoor iemand bijvoorbeeld niet mag worden ontslagen vanwege zijn seksuele oriëntatie, etniciteit, geloof, enzovoorts.

'Volledige idioten'
"De angst voor homo's is terecht", betoogt daarentegen de conservatieve Rus Igor Droez - voorzitter van de actiegroep 'Volksvergadering' - op 
novorossia.ru. De 'geperverteerden' kunnen - als Oekraïne inderdaad een verdrag sluit met de EU - 'in alle sferen van het leven doordringen, ook op kleuterscholen en scholen'. Oekraïne 'maakt een buiging voor de geperverteerden', in de hoop dat het land hierdoor volwaardig lid van de EU mag worden. Maar alleen 'volledige idioten' geloven dat het daar kans op maakt, smaalt Droez.

Het belang van zulke morele kwesties onderschatten de Oekraïeners, denkt Droez. Die onderschatting komt door de erfenis van het communis- me, dat altijd leerde dat de verdeling van bezit en productiemiddelen veel belangrijker is dan wat mensen denken en vinden. "Maar invloedrijke politieke en financiële kringen in de Europese Unie zien dat heel anders", waarschuwt hij. Die zijn uit op culturele verandering en strijden voor 'verbreiding van de perversie'.

bron: Trouw.nl