donderdag 24 januari 2013

Term 'Gaymer' moet gemeengoed worden


Homoseksuele gamers van de Reddit-website /r/gaymers hebben een petitie gestart bij de US Patent and Trademark Office. Ze willen dat de term 'gaymer' gemeengoed wordt.

Momenteel is de term in bezit van Chris Vizzini, die de naam gebruikt voor zijn website gaymer.org. Daarmee is de man op rooftocht om andere websites en initiatieven die de term gebruiken, te sluiten.

Zo wilde hij dat /r/gaymers gestopt zou worden, wat ervoor zorgde dat de gebruikers van die website nu in actie komen. Eerder moest het initatief 'Gaymercon', een beurs voor en door homoseksuele gamers, op Vizzini's aandringen van naam veranderen. Op Reddit zijn ze het nu helemaal zat.

"Voor ons staat de term 'gaymer' voor gemeenschap. In mijn geval is het een samenhang van hobby en identiteit. Ik kan zeggen: 'ik ben een gaymer'. Deze kleine gemeenschap draait om samen zijn en ergens bij horen, niet om exclusiviteit", zo verdedigt een van de gebruikers. Volgens hem bestaat de term al sinds de jaren '90, en heeft Vizzini geen recht op het woord.

bronnen: De Telegraaf / Reddit r Gaymers