vrijdag 25 januari 2013

D66 wil actie tegen Moskou


D66-Tweedekamerleden Sjoerd Sjoerdsma en Pia Dijkstra roepen de ministers Timmermans en Bussemaker op stappen te onder- nemen tegen de omstreden Russische anti-homowet. Dit wetsvoorstel, dat morgen wordt behandeld in het Russische parlement, heeft als doel dat er in Rusland niet meer openlijk gesproken kan worden over homoseksualiteit.  

Sjoerdsma: "Dit wetsvoorstel druist in tegen de internationale mensenrechten, discrimineert lesbische vrouwen, homoseksuelen, transgenders en biseksuelen en is een grove schending van de vrijheid van meningsuiting."

D66 wil dat minister Timmermans en minister Bussemaker namens het kabinet de Russische ambassadeur ter verantwoording roept en dit aan- kaarten op Europees niveau.

Dijkstra: "De ministers moeten de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de EU, mevrouw Ashton, bewegen om een diplomatiek signaal af te geven richting Rusland en hiermee duidelijk maken dat de EU zich zorgen maakt over de vrijheid van menings- uiting en de toenemende discriminatie van deze groep."

bron: GayKrant.nl